Ga naar de inhoud

Klassiek Oosters


Onder Klassiek Oosters zijn behandelvormen ingedeeld, zoals ze in hun oorspronkelijk vorm werden gegeven. Terug naar het basisprincipe en niet aangevuld met eclectisch energetische vormen van behandeling.

Oosterse therapieën betreffen traditionele therapievormen die al eeuwenoud zijn in het land van herkomst. De therapieën zijn geheel Oosters ontwikkeld en kunnen worden toegepast op emotioneel, lichamelijk en/of psychisch vlak.

Vanuit de Oosterse denkwijze wordt er behandeld op de energiebanen binnen het menselijk lichaam. Hier valt te denken aan acupunctuur (China) en shiatsu (Japan) en ayurveda (India).

Onder de Oosters therapievormen vallen de traditionele Boeddhistische, Hindoeïstische, Tibetaanse (vorm van boeddhisme die aan het eind van de 7e eeuw in Tibet ontstond) leef- en denkgeneeswijze.
Het Sjamanisme is een duizend jaar oude en beproefde methode om genezing tot stand te brengen. Genezing tussen lichaam en geest, tussen mens en natuur, tussen mensen onderling en genezing tussen de mens en zijn spirituele bron.